• Home
  • Nieuws
  • 13% van de huiseigenaren wil verhuizen…
Afdrukken

13% van de huiseigenaren wil verhuizen…

Woon.nl te koop verkocht

Uit recent onderzoek – van Wijzer in geldzaken - blijkt dat 13% van de huiseigenaren in Nederland de wens heeft om binnen 2 jaar te verhuizen naar een koopwoning. Ook blijkt dat de wens naar een groter huis, de gunstige prijzen van de koopwoningen en het grote aanbod gezien worden als belangrijke redenen om te verhuizen.

Groter huis als reden voor verhuizing
De meerderheid van de groep ondervraagden die denkt een restschuld over te houden bij het kopen van een andere koopwoning, geeft de wens naar een groter huis als reden van de verhuizing. Waarschijnlijk is de oorzaak hiervoor dat de meeste kopers met een restschuld jong zijn en jonge mensen willen graag groter wonen.

Opvallend is dat bijna de helft van de ondervraagden met een 100% aflossingsvrije hypotheek niet denkt dat hun maandlasten zullen stijgen, ondanks dat ze zullen moeten aflossen op hun nieuwe hypotheek. Hieruit blijkt dat veel woningbezitters de gevolgen van verhuizen niet goed kunnen inschatten.

Laat u goed informeren over uw hypotheekmogelijkheden, vraag een hypotheekgesprek aan. Het eerste gesprek is gratis en geheel vrijblijvend.