Afdrukken

Huren versus kopen

Klussen

Wonen in een huurhuis heeft zo zijn aantrekkelijke kanten. Zo zorgt de verhuurder bijvoorbeeld voor het onderhoud. Een groot nadeel is echter dat u met huren geen vermogen opbouwt. Bovendien stijgen de huurprijzen met 4% per jaar en voor de hogere inkomens is dat zelfs 6,5%. En van de huur die u maandelijks betaalt, ziet u nooit meer een cent terug. Nu de prijzen van koopwoningen gedaald zijn, is het verstandig om eens in kaart te brengen of kopen voor u niet veel interessanter is.

Het voordeel van kopen
De rente die u over een hypotheek betaalt blijft gelijk terwijl de huren elk jaar stijgen. In geval van een hypotheek heeft u dus gedurende langere tijd stabiele maandlasten. Bovendien bouwt u met een eigen huis vermogen op. Dat is wel zo prettig als u met pensioen gaat. Als huurder brengt u elke maand alleen maar geld weg. En als u een woning van een woningbouwvereniging koopt, kunt u vaak ook nog eens profiteren van een mooie korting op de koopsom.

Maak een welbewuste keuze
Neem de tijd om goed na te denken wat het beste bij u past: het gemak van een huurhuis of de financiële voordelen van een koopwoning. En bent u benieuwd welke voordelen de overstap van huren naar kopen in uw situatie met zich meebrengt? Wij, als Woon.nl makelaars, helpen u natuurlijk graag met dit vraagstuk. Neemt u dus gerust eens contact met ons op.