Afdrukken

Interieurtip YoY Styling

Interieurtip YoY Styling

Guur buiten, gezellig binnen. Uw huis is uw thuis en wat is er nou leuker dan uw thuis helemaal eigen maken? Lees daarom de tips van TV Makelaar styliste Yolanda van Zuijlen, YoY Styling en interieuradvies, en raak geïnspireerd..

Vorige week was ik bij een klant die net een verbouwing achter de rug had. Alle oude meubels, gebruikte klusmaterialen en deurknoppen lagen voor de deur om naar het grofvuil te brengen. De verbouwing had zo veel geld gekost dat er nauwelijks meer budget was voor de inrichting en aankleding van het huis. En dat terwijl er zo veel inspiratie voor de deur lag. Zonde!

Daarom wil ik u graag de volgende tip meegeven; kijk eens met andere ogen naar die ‘oude troep’ zoals de boekenkast die u al jaren heeft, die lelijke schemerlamp of dat canvasschilderij. Een leuk behangetje (of meerdere stukken verschillend behang, die over zijn van de verbouwing) tegen de achterwand of zijkanten van een kast, maakt die kast weer helemaal anders. Span eens een mooie, bijzondere stof om dat oude canvasschilderij of om die lampenkap en creëer een nieuwe eyecatcher voor de woonkamer.

Vaak zijn ook oude bouwmaterialen met een beetje creativiteit tot leuke, gekke, bijzondere, nieuwe dingen om te toveren. Van PVC buizen en hoekstukken, die normaal voor leidingen worden gebruikt, kunt u een hele gekke kroonluchter maken. Van oude kettingen en wat haken maakt u een handig ophangsysteem voor pannen en kookgerei. En denk bijvoorbeeld ook eens aan oude deur- of kastknoppen die u bevestigt tegen een leuk geschilderde achterwand, zo maakt u een aparte kapstok. Of aan het opstapelen van oude jerrycans waar u verschillende kleuren lampjes in verwerkt. En bijvoorbeeld jaloezieën uit uw oude huis, die u aan beide kanten in een andere kleur schildert en vervolgens monteert in het frame van een kamerscherm. Zo kan ik nog wel even doorgaan....

Een oud meubelstuk of 'weg te gooien' bouwmaterialen kunt u dus vaak gemakkelijk, goedkoop en snel in een nieuw jasje steken. Zo ontstaat een heel ander meubel dat uw interieur een nieuwe impuls geeft voor heel weinig geld. Daar wordt u toch blij van?! Ik kan daar heel erg van genieten in ieder geval. En omdat u het ook nog zelf gemaakt heeft, is het extra leuk. Het maakt uw huis persoonlijk en nét even anders.

Yolanda van Zuijlen
YoY Styling en interieuradvies
http://yoy4style.nl/


Bron: Van Bruggen Adviesgroep