• Home
  • Nieuws
  • Woon.nl makelaars adviseren: laat je niet ophitsen
Afdrukken

Woon.nl makelaars adviseren: laat je niet ophitsen

Woon.nlt

De woningmarkt komt steeds meer op stoom. Op sommige plekken is al sprake van oververhitting. Kopers bieden soms meer dan de vraagprijs. Verkopers eisen soms van kopers dat ze geen ontbindende voorwaarden opnemen in het voorlopig koopcontract.

Hoewel de verleiding als koper groot is om hierin mee te gaan als je een aantal keer achter het net hebt gevist, is toch het dringende advies om altijd ontbindende voorwaarden met betrekking tot de financiering op te nemen. Minister Dijsselbloem van Financiën ziet hier ook een belangrijke taak voor makelaars, die kopers af zouden moeten raden om een woning te kopen zonder ontbindende voorwaarden.
Neem dus altijd ontbindende voorwaarden op met betrekking tot de financiering. Je kunt wel stappen zetten waardoor jij en daarmee ook de verkoper sneller duidelijkheid krijgen over de financiering.

Wat kun je doen om de hypotheek sneller rond te krijgen?
De hypotheek wordt vaak gezien als de sluitpost en noodzakelijk kwaad van het leuke en spannende event van een woning kopen. Vaak weet je als koper wat je ongeveer kunt lenen maar de details van de hypotheek worden pas ingevuld als een concrete woning is aangekocht. Dan pas start ook het verzamelen van alle stukken die nodig zijn voor de hypotheek. Voor sommige stukken kan dat ook niet eerder: je hebt bijvoorbeeld een taxatierapport nodig voor de desbetreffende woning. Maar veel stukken kun je best al eerder verzamelen, denk bijvoorbeeld aan een werkgeversverklaring.

Wilt u meer informatie? Neemt u dan gerust contact met ons op!