Afdrukken

Lekker thuis, vakantie in eigen huis

Woon.nlt

Het vakantiegeld is inmiddels gestort en men maakt plannen om er lekker op uit te gaan. Echter, we hebben niet altijd de mogelijkheden om richting zonnige oorden te vliegen. Toch….vakantie vieren in eigen huis kan uitdagend en ook ontspannend zijn. .

Check uw gemeentewebsite

Er zijn vaak meer leuke activiteiten in uw eigen gemeente dan u denkt. En meestal zijn deze gratis te bezoeken. Denk hierbij aan braderieën, rommelmarkten of misschien zelfs mooie optredens. Iedere gemeente heeft hier een eigen agenda van. Print deze uit, plak het op de koelkast en geniet van alles wat de gemeente voor u organiseert.

Maak schoon
Maak uw woning schoon voordat u vakantie krijgt. Hierdoor kunt u de neiging onderdrukken om tijdens uw vrije dagen te poetsen.

Ga naar buiten
Wandelen, fietsen, picknicken in het bos. Allemaal leuke buitenactiviteiten die gemakkelijk uit te voeren zijn. Vaak heeft het VVV van uw gemeente mooie routekaarten. Zo ziet u ook eens stukjes van uw regio die u misschien nog helemaal niet kende.

Spaar nu vast leesvoer
Niks lekkerder dan een luie middag op de bank met een stapel boeken of tijdschriften. Heeft u een abonnement op uw favoriete tijdschrift? Laat deze dan even liggen en spaar ze op voor de vakantie. Zo heeft u tijdens de vrije dagen een heerlijke stapel om in te duiken.

Koop een barbecue
Wat is er nou lekkerder dan eten in de buitenlucht met de geur van bradend vlees op de achtergrond? Met de hele familie rond de barbecue zorgt voor het ultieme vakantiegevoel. Tijdens de zomerperiode hebben plaatselijke slagers ook vaak goede aanbiedingen waardoor een avondje buiten koken niet zo heel veel hoeft te kosten.

Maak ‘slecht weer’ plannen
Helaas hebben we in Nederland niet altijd de garantie van mooi weer. Dus is het handig om een uitwijkmogelijkheid te hebben. Denk hierbij aan: :
  • - De bioscoop
  • - Een museum
  • - Binnen zwembad
  • - Bowlen
Tot slot….
Geniet en rust lekker uit. Want er is nog één groot voordeel van vakantie in eigen huis, u hoeft niets in te pakken en ook niets uit te pakken. Dus de term vakantiestress is niet van toepassing.