Afdrukken

4 oktober NVM Open Huizen Dag 2014

Woon.nl te koop verkocht

Op 4 oktober aanstaande vindt de NVM Open Huizen Dag 2014 plaats. En ook Woon.nl opent de deuren van verscheidene huizen die in de verkoop staan. Een mooie en laagdrempelige aangelegenheid om potentiële kopers binnen een kijkje te laten nemen. Deze mogelijkheid optimaal benutten? Denk dan ook aan de volgende, niet onbelangrijke details

De tips van woon.nl

  • 1 Wees consistent; zorg dat het gehele huis een redelijk consistente sfeer uitstraalt. Voorkom dat slechts 1 of 2 ruimtes volledig gestyled zijn, waarna potentiële kopers ineens een kale ruimte binnenwandelen.
  • 2 Zorg voor rust, ook zeker wat geluid betreft. Zet dus geen muziek aan. Muziek kan een huiselijk gevoel geven, maar juist ook omgevingsgeluiden zijn voor potentiële kopers en de algemene sfeer van de woning van belang.
  • 3 Na één of misschien wel meerdere bezichtigingen is het voor een geïnteresseerde partij fijn om wat naslagwerk werk te hebben. Om even weer een bepaalde ruimte opnieuw te zien of om afmetingen na te kijken. Een goed verzorgde presentatie van je woning op papier kan dus zeker bijdragen om de woning 'on top of mind' van de potentiële koper te houden.
  • 4 Zorg voor frisse (buiten)lucht in de woning. Zet voorafgaand aan het Open Huis de deuren en ramen even tegen elkaar open, als de buitentemperatuur dat toe laat natuurlijk. En maak liever geen gebruik van luchtverfrissers of huisparfum. Dit kan al snel te uitgesproken zijn.
  • 5 Berg waardevolle bezittingen goed op. Een Open Huis betekent immers meerdere, onbekende mensen over de vloer en om vervelende situaties uit te sluiten is voorkomen altijd beter dan genezen.
  • 6 Zorg voor een aangename temperatuur; niet te koud en niet te warm. Een potentiële koper voelt zich immers het meest thuis als hij zonder jas en zonder opvliegers de woning rustig kan bekijken.