• Home
  • Nieuws
  • Actueel: schaarste in woningaanbod? Niet bij Woon.nl
Afdrukken

Actueel: schaarste in woningaanbod? Niet bij Woon.nl

Woon.nlt

Dat de woningmarkt aantrekt zal niemand ontgaan zijn. De huizenprijzen stijgen al maanden en dat in combinatie met de historisch lage hypotheekrente, maakt dat het voor veel mensen nú het moment is om te kopen. De Volkskrant publiceerde onlangs een onderzoek waarin werd gesteld dat er zelfs een tekort aan huizen aan het ontstaan is: met name de goede, gewilde woningen worden schaars. Op sommige plekken in het land is er zelfs sprake van een ware kopersmarkt en worden huizen boven de vraagprijs verkocht.

Dat er een inhaalslag gaande is op de huizenmarkt, na de crisisjaren, is duidelijk. Maar is dit een landelijke tendens of verschilt het per regio? Een rondgang onder makelaars van Woon.nl in verschillende regio's van het land:

Marcel Olijhoek, Woon.nl Apeldoorn
“De meeste kopers hebben in de afgelopen jaren een koopbeslissing uitgesteld. Gaandeweg 2015 kwam er in Apeldoorn en omstreken een ware inhaalslag op gang. De extreem lage rente, de alsmaar strenger wordende regelgeving én de jaarlijks terugkerende huurverhogingen maakten dat wij vorig jaar bijna een verdubbeling zagen in het aantal verkochte huizen. En ook dit jaar is de drukte minstens even groot. In tegenstelling tot het artikel van de Volkskrant óók in het aanbod van nieuwe woningen. Het is en blijft in deze regio dus nog hét moment om te schakelen en de, wellicht lang uitgestelde, woondroom te verwezenlijken.”

John de Bie, Woon.nl Haarlem
“Van schaarste in het woningaanbod is er nog geen sprake hier in Haarlem en omstreken. Wel merken wij dat de snelheid waarmee huizen nu verkocht worden sterk toeneemt. En ook panden die al een langere tijd te koop stonden, worden nu verkocht. En ook hier worden huizen met regelmaat verkocht boven de vraagprijs. Mooie ontwikkelingen!”

Ton Tettero, Woon.nl Zoetermeer
“Ons aanbod vliegt zeker de deur uit! Natuurlijk is elke koop anders, maar we hebben gevallen waarbij we binnen enkele dagen al volop in onderhandeling zijn.”

Mark van Ginkel, Woon.nl Het Gooi
“Nieuwe huizen vinden hier in Het Gooi hun weg naar een nieuwe eigenaar erg snel. En ook panden die al langer in de verkoop staan, zijn weer volop in trek. Over het geheel genomen geldt hier in Het Gooi dus zeker: een leuk huis is zo weg.”

Diane van Beek, Woon.nl Oosterhout
“We zijn erg druk in Oosterhout en omgeving! Zowel met aankopen als met verkopen. We ervaren een extra belangstelling vanuit jonge gezinnen om in te stappen op de woningmarkt. Huizen die daarbij aansluiten gaan hard. Maar ons woningbestand blijft op peil in alle prijsklassen. En huizen die al langer te koop staan? Ook daar bemerken we extra interesse: er is altijd een koper op de markt. Wij zetten ons voor iedere koop en verkoop volop in en dat wordt opgemerkt.”