Afdrukken

Uw huis tijdelijk verhuren?


Oplossing voor dubbele maandlasten.
U bent verhuisd, maar uw vorige woning is nog niet verkocht. Dat betekent meestal dat u te maken heeft met dubbele maandlasten. Erg vervelend natuurlijk. Tijdelijk verhuur van uw oude huis kan dan een oplossing zijn. Hieronder leest u in vogelvlucht waar u mee te maken krijgt. Natuurlijk staat Van Bruggen Adviesgroep voor u klaar om u te ondersteunen en uw overige vragen te beantwoorden.

Om uw leegstaande woning tijdelijk te verhuren kunt u een beroep doen op de Leegstandswet. Deze wet is onlangs aangepast, waardoor het eenvoudiger is geworden om een vergunning te krijgen. Naast deze vergunning heeft u toestemming nodig van de geldverstrekker, die diverse eisen kan stellen aan de verhuur. Deze verschillen per geldverstrekker. Van Bruggen Adviesgroep is op de hoogte van de diverse eisen en vertelt u er graag meer over.
Duur van de verhuur.

De tijdelijke verhuur kan maximaal 2 jaar duren waarna er nog drie keer een jaar verlengd kan worden tot een maximum van vijf jaar. Dit verschilt echter per gemeente. Gedurende deze periode - en indien de verhuur op grond van de Leegstandwet plaatsvindt - gelden de normale huurbeschermingsregels niet. De huurder heeft dus geen huurbescherming bij beëindiging van de huur. De huurovereenkomst moet wel voor een periode van minimaal 6 maanden zijn en er geldt een opzegtermijn van minimaal 1 maand voor de huurder en minimaal 3 maanden voor de verhuurder. De huurovereenkomst stopt automatisch als de vergunning is verlopen. Als een verlenging van de vergunning is aangevraagd en nog geen beslissing is genomen, loopt de huurovereenkomst door.

Tijdelijke verhuur en hypotheekrenteaftrek

Als u uw woning tijdelijk verhuurt, valt deze voor de Belastingdienst niet meer in box 1 (inkomen uit werk en eigen woning), maar in box 3 (inkomen uit sparen en beleggen). Dat betekent dat er vanaf dat moment geen aftrek van de hypotheekrente meer mogelijk is. Als de woning uit de verhuur komt, en weer leeg komt te staan, mag u wel opnieuw de hypotheekrente aftrekken. Voor meer informatie, advies of een afspraak met Van Bruggen Adviesgroep belt u gratis 0800 – 1800.


Wat kost dat huis per maand?

Als je op zoek gaat een ander huis, dan wil je graag weten wat je financiële mogelijkheden zijn. Natuurlijk kun je altijd een vrijblijvende afspraak maken met Van Bruggen Adviesgroep om alles in kaart te laten brengen. Dan weet je precies in welke prijsklasse je kunt zoeken en ook wat de bijbehorende maandlasten zijn. Wil je echter een vrijblijvende indicatie van wat een huis per maand zou kosten? Kijk dan op www.vanbruggen.nl. Hier vind je onze wooncalculator die je snel vertelt wat de maandlasten zijn van een specifieke woning. Tevens kun je berekenen wat de maximale hypotheek is die je kunt krijgen.