• Home
  • Nieuws
  • Versoepeling vergunningen voor aan- en uitbouwen woning
Afdrukken

Versoepeling vergunningen voor aan- en uitbouwen woning

Woon.nl te koop verkocht

Plannen voor een aan- of uitbouw? Wacht nog even tot 1 november van dit jaar. Want vanaf dat moment treedt er een verspoeling in werking van de benodigde vergunningen voor diverse verbouwingen.

Wie momenteel een aanbouw wenst aan zijn of haar woning kan dit, tot 2,5 meter, zonder vergunning realiseren. Per 1 november ligt die grens echter op 4 meter. En ook het plaatsen van een los bijgebouwtje op eigen grond (voor specifieke doeleinden, zoals bijvoorbeeld mantelzorg) kan vanaf dat moment vergunningvrij.

Niet alleen goed nieuws voor huiseigenaren met dergelijke wensen en plannen, maar ook voor de aannemersbranche. Sinds het begin van de crisis is het aantal verstrekte bouwvergunningen namelijk drastisch gedaald (exclusief nieuwbouw). Momenteel worden er minder dan 1.000 verbouwvergunningen per kwartaal verstrekt.

Het versoepelen van de regels en procedures voor dergelijke vergunningen geeft hiermee dus hopelijk een mooie, extra impuls aan het aantal verbouwingen aan eigen woningen. Maar daarnaast ook zeker een extra dimensie aan een zoektocht naar een nieuwe woning; want de mogelijkheden zijn hiermee aanzienlijk groter.