De Kracht van Kleur: Eenvoudige gids voor interieurverandering

,
Kleur in je interieur

Het is geen geheim dat kleur een enorme invloed heeft op je interieur. Fascinerend is het hoe een eenvoudige verandering van muurkleur de hele ambiance van een huis kan veranderen. Maar ik ben me er ook van bewust dat het kiezen van de perfecte kleur soms behoorlijk verwarrend kan zijn, toch?

Hier zijn een paar nuttige tips die ik graag met jou deel, gebaseerd op mijn ervaring binnen mijn bedrijf M ID Interieur Design, om de stress rond kleurkeuze te verminderen. De uiteindelijke beslissing ligt natuurlijk helemaal bij jou. Er is geen goed of fout, maar wat het beste past bij jou en jouw ruimte.

M ID Interieur Design

Een kleurkeuze maken bij slecht licht

Vaak gebeurt dit, hoewel het logisch lijkt! In bouwmarkten of winkels wordt de beslissing genomen, waar het licht verschilt van dat van thuis. Hierdoor kan de kleur in jouw huis plotseling veel lichter of donkerder lijken dan je verwacht had. Daarom is het aan te raden om altijd staaltjes mee te nemen en de beslissing thuis te maken! Stel dat je een nieuwe kleur voor de muur overweegt, dan kun je direct thuis zien of deze kleur wel goed samengaat met de vloer en meubels.

Te veel van dezelfde kleur gebruiken

Als je eenmaal een kleur hebt gekozen, is het de kunst om die op de juiste manier toe te passen in je interieur. Het kan zijn dat je de kleur zo mooi vindt, dat je erin doorslaat. Rood op de muur, Rode gordijnen en rode accessoires… niet doen! Balans is key! Toch liever heel veel van jouw lievelingskleur? Gebruik dan verschillende kleurnuances van dezelfde kleur voor een chique ton-sur-ton effect in je accessoires.

Geen duidelijk kleurenpalet hebben

Bij de vorige tip gaf ik aan dat het gebruiken van meerdere kleuren kan zorgen voor een mooier resultaat. Maar ook dit zou in evenwicht moeten zijn. Wanneer je in elke ruimte van het huis een andere kleur kiest, kan het een onsamenhangend geheel worden. Als je dit wil voorkomen, is het goed om van tevoren na te denken over een duidelijk kleurenpallet. Maak een moodboard! Of schakel hulp in van een expert.

Ook leuk om te lezen: Als de kat in huis is, dan dansen wij samen met haar op tafel

Een te felle kleur kiezen

Houd jij van grote statements in het interieur, maar gaat een felle kleur op de muur net iets te ver? Dat snap ik! Een felle kleur op de muur kan al snel druk en chaotisch ogen. Toch een felle kleur toevoegen? Schilder dat een mooi item, zoals een kast bijvoorbeeld, zodat dit een echte eyecatcher wordt.

Kleine ruimtes wit laten

Bij een kleine ruimte wordt er vaak voor gekozen om deze wit te houden in de hoop dat de ruimte wat groter lijkt. Klopt, lichte kleuren maken de ruimte groter. Maar wees niet bang om kleur in kleine ruimtes te gebruiken. Ook met andere manieren kun je een ruimte groter doen lijken. Bijvoorbeeld door een grote spiegel te gebruiken. Of schilder een horizontale streep op de wand!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *